Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szerdától könnyebben érvényesíthető a családi adókedvezmény

Négy járulékfajta olvad egybe 2020. július 1-jével: szerdától 15,5 százalékra csökken a szociális hozzájárulási adó is, és minden dolgozó nyugdíjast megillet a járulékmentesség. Adócsökkentéssel a dolgozó nyugdíjasok mellett a gyermekes családok is számolhatnak – számolt be az MTI.

Július 1-jétől egy teherré olvad össze a nyugdíjjárulék, a természetbeni és a pénzbeli egészségbiztosítási járulék, valamint a munkaerőpiaci járulék. Az új egységes járulék, azaz a társadalombiztosítási járulék mértéke 18,5 százalék lesz szerdától. Ezzel az őstermelők, illetve a megbízási jogviszonyban dolgozók munkaerőpiaci ellátásokra való jogosultságot is szereznek júliustól.

Míg jelenleg a vállalkozók az egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulékot legalább a minimálbér másfélszerese után fizetik meg, addig 2020. július 1-jétől a minimálbér után.

A járulékmentesség kiterjesztésével júliustól a jelenlegihez képest minden dolgozó nyugdíjas 14 százalékos plusz jövedelemmel számolhat.

Szerdától már a teljes, 18,5 százalékos mértékű társadalombiztosítási járulék terhére érvényesíthető a családi kedvezmény.

A munkáltatókat érinti, hogy a munkavállalók után fizetendő szociális hozzájárulási adó júliustól 2 százalékkal csökken, 15,5 százalékra.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!