Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Acsai Vivien bronzérmes lett az Eb-n, új versenyruhát is kap ajándékba

Acsai Vivien bronzérmes lett az online poomsae taekwondo Európa-bajnokságon – csupán 83 századdal maradt el a győztes eredménytől. A hazai szövetség egy hivatalos versenyruhával ajándékozza meg a vásárhelyi versenyzőt.

Vasárnap befejeződött az Online KWON Open, a színes öves formagyakorlatosok versenye, ahol a beküldött videókat értékelték a bírók és hirdettek eredményt. A magyar indulók közül Acsai Vivien érte el a legjobb eredményt, a harmadik helyen zárta a megmérettetést a juniorok 17 fős mezőnyében.

A legjobb nyolc közé összesen öt magyar is eljuthatott, Acsai Vivien pedig bronzérmet nyert, csupán 83 századdal maradt el a győztes eredménytől. A Magyar Taekwondo Szövetség egy hivatalos WT poomsae versenyruhát ajándékoz az előzetesen meghirdetettek szerint a bronzérmes tehetségnek.

Hazánkból 12 versenyző indult, ennek több mint felét a Máté Taekwondo lelkes jelentkezői tették ki.

– A korábbi online formagyakorlat verseny sikerén felbuzdulva az Európai Szövetség által meghirdetett színes öves megmérettetésen is részt kívántunk venni. Több olyan versenyzőnk is volt, akik szerették volna kipróbálni magukat az online térben. A videók készítésénél is láttam a gyerekeken azt a drukkot, amit egy igazi verseny előtt látok rajtuk – mondta el Máté Gergő.

A versenyt két övfokozati kategóriában rendezték meg, kezdő és haladó csoportokban. Nehezebb helyzetben voltak a haladók, a zöldtől fekete csíkosig, mert olyan gyakorlatokat is meg kellett tanulniuk rövid időn belül, amikkel még sosem találkoztak azelőtt. Bonyolultabbnál bonyolultabb próbatétellel volt tele az időszak.

A felkészülést Máté Mirabella, fekete öves mester vezette. – A versenyzőkkel a videók elkészülése előtti napokon, a minél jobb felkészülés érdekében személyesen foglalkoztam egy-egy órát, és igyekeztünk a még kritikus pontokon javítani, csiszolni – mondta Máté Mirabella.

– A versenyre külön formagyakorlat edzésekkel, egyénileg és a csapattal is készültem. A sok belefektetett munka és energia miatt számítottam egy döntős helyezésre. Nagyon örülök, hogy ezt el tudtam érni, és külön megtisztelő, hogy a Magyar Taekwondo Szövetség is elismeri a munkámat – nyilatkozta Acsai Vivien, aki a nyáron szeretne felkészülni a következő versenyekre, hogy a legjobb formáját hozhassa az elkövetkezendő időszakban.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!