A katolikusok helyett a reformátusok vennék át a mártélyi iskolát?

- Hirdetés -

A református egyház egyik intézménye már idén szeptembertől telephelyet létesítene a Mártélyon – ezt mondta Putz Anita mártélyi polgármester Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárral való egyeztetésén az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a Szeged TV híradójának kérdésére adott válasza szerint.

Forrás: Szeged TV

- Hirdetés -

A csatornának adott válaszában egyébként elsődleges problémaként azt nevezi meg a humántárca, hogy a községben élő szülők nem íratják a mártélyi iskolába a gyereküket. Arra, hogy a reformátusok a hódmezővásárhelyi Varga Tamás megszűnő mártélyi tagintézményében iskolát létesítsenek, nincs akadálya, ha “sikerül visszacsábítani a gyerekeket a településre” – fogalmaz az Emmi sajtóosztálya.

Mindez két szempontból nagyon jelentős. Egyrészt mert ez nyilvánvalóan felülírhatja a Kiss-Rigó László katolikus megyéspüspökkel aláírt szándéknyilatkozatot. Másrészt pedig mert ha idén szeptembertől már elindulna az épületben az új iskola, akkor nem lenne egy iskola nélküli év Mártélyon, amely után – mint arról korábban írtunk – már nem sok esély lenne egy későbbi újraindításra. Kerestük az ügyben Putz Anitát, aki holnapra ígért nyilatkozatot ezzel kapcsolatban.

200 kilométert futottak az iskolájukért – Szegedi Hírek – 2020.06.29.

Közel 200 kilométert futottak Mártélyról egészen Budapestig: jelképesen a köznevelési államtitkár asztaláig mentek azok, akik a helyi iskolát szeretnék megmenteni. Az intézmény bezárásáról egyébként még az a tankerületi vezető döntött, aki megalázta a vasalódeszkás testnevelőtanárt, önkényesen döntött már felvett középiskolai diákok utólagos elutasításáról, majd nemrég lemondott posztjáról.

Közzétette: Szeged Televízió – 2020. június 29., hétfő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!