Szerdától újra mehetünk múzeumba Vásárhelyen

249

Július 1-jén fognak újra megnyitni a közönség előtt a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ kiállításai – közölte Miklós Péter, a központ igazgatója. Így majdnem négy hónap kényszerszünet után szerdától újra mehetünk a hozzájuk tartozó intézmények kiállításaira a Tornyai János Múzeumba, az Alföldi Galériába, az Emlékpontba és a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhelyre.

A Tornyaiban a látogatókat a Hétköznapok Vénuszai című állandó kiállítás és a Látványraktár mellett várja a Kiss Lajos néprajzkutató, múzeumigazgató életét és tevékenységét bemutató Múzeumőr című kiállítás, valamint a közgyűjtemény 2019. évi gyarapodásából válogató, Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlat is.

Szerdától az Alföldi Galériában Az Alföld művészete – a kezdetektől napjainkig című állandó kiállításon kívül az Eifert János fotóművész életművét összefoglaló Visszatekintés című tárlat újra megtekinthető lesz, míg az Emlékpontban – az állandó kiállítás anyagán túl – Dömötör Mihály fotóművész Metamorfózis elnevezésű tárlatával találkozhatnak a látogatók.

A kiállítóhelyek keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között tartanak nyitva (kivéve a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhely és a Zsinagóga, amely vasárnap és péntek között 9 órától 13 óráig látogatható). Az intézmény javasolja, hogy a látogatók szájukat és orrukat maszkkal, vagy sállal takarják el, a kiállítótérben tartsák be a másfél méteres távolságot, illetve használják a pénztáraknál található kézfertőtlenítőket.

A koronavírus-járvány alatt a kulturális intézmények dolgozói online videósorozatot indítottak és régészeti feltárást végeztek az egykori Csomorkányon. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, amelyet a többi intézménnyel együtt zártak be a koronavírus-járvány miatt március közepén, már egy hete újranyitott, és amúgy összevonják a könyvtárral.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!