HIRDETÉS

Négy napja nem változott a fertőzöttek száma a megyében

95

Akkor sem nőtt, hanem csökkent. Országszerte viszont meghalt négy beteg és hárommal nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Így állunk most koronavírus-fronton.

Elhunyt négy idős, krónikus beteg és hárommal, 4145-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavirus.gov.hu oldalon hétfőn. Csongrád-Csanád megyében június 25-e óta változatlanul 112 aktív fertőzött van, előtte azonban egy nappal még 117 volt.

A kormányzati portálon azt írták: országszerte az elhunytak száma 585-re emelkedett, 2685-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 875.

Az áldozatok többsége fővárosi

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1977) és Pest megyében (618) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (376), Komárom-Esztergom (307), Zala (262) és Csongrád-Csanád megye (112), a sor végén pedig Békés és Tolna megye áll (13).

Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 170 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 1763-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 273 897.

Kötelező és kész! (A szerző felvétele)

Megszűnt a veszélyhelyzet, járványügyi készültség lépett életbe, a járványveszély ugyanakkor nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van. A maszk, sál vagy kendő viselése továbbra is kötelező az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, a 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja azonban megszűnt.

Forrás MTI

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!