Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A szomódi lőtéren gyakorolták az éleslövészetet a vásárhelyi katonák

Éleslövészettel egybekötött komplex harcászati gyakorlaton vett részt június végén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár század harccsoportja. Mindez nagy távolságú átcsoportosítással kezdődött, majd a szomódi lőtéren körletfoglalást követően éleslövészettel folytatódott – derül ki Búz Csaba főhadnagy, kommunikációs tiszt szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből.

Hozzáteszi: Hetvenkét órán keresztül folyamatosan teljesítette a kapott harcászati feladatokat a résztvevő állomány.

A gyakorlat az erők visszacsoportosításával ért véget. A lövészetet megtekintette Lippai Péter dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnök-helyettese, Szloszjár Balázs dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka, valamint Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka is. Szloszjár dandártábornok elégedett volt a feladatok végrehajtásával.

Utólagos értékelésében kiemelte, hogy az utóbbi időben hasonlóan összetett, nagy távolságú menetet követően éleslövészettel egybekötött gyakorlat nem volt.

– Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái ismét bebizonyították, hogy felkészültek az alakulat alaprendeltetéséből eredő feladatokra. Emellett a feladat kapcsán ismét megmutatkozott a Magyar Honvédség alakulataival, különösen pedig a tatai dandárral kialakult kiváló együttműködés – fogalmazott a parancsnok.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!