Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Fentről is figyelik, hol nő a parlagfű

Nem a büntetés, hanem a megelőzés a cél, mondta Juhász Tünde.

Tavaly 360 hektár, parlagfűvel fertőzött területet derítettek fel a megyében, 15 ezer forinttó 5 millió forintig, összesen mintegy 9 millió forintot szabtak ki azokra, akik irtották a gyomnövényt. A második legtöbb felderítést végző megye Csongrád-Csanád volt. Erről is beszélt Juhász Tünde kormánymegbízott egy hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatón.

Hamarosan indul megyénkben a határszemle, ahogy korábban is, helikopter és drón segítik a munkát. Kihangsúlyozta, hogy a cél a figyelemfelhívás és a megelőzés, nem a bírságolás. Kérte, hogy aki parlagfűvel szennyezett területet észlel, jelentse azt be a Parlagfű Bejelentő Rendszeren keresztül, amely a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) oldaláról, a https://pbr.nebih.gov.hu címen közvetlenül elérhető.

Hódmezővásárhelyen indította el a parlagfű elleni védekezési kampányt a Csongrád-Csanád megyei kormányhivatal. A mai munkaegyeztetést a Földhivatali, valamint Környezetvédelmi főosztály részvételével tartották meg. Bár idén még nem kezdték meg a fertőzött területek felderítését, a megyei kormánymegbízott úgy véli, évről évre egyre hatékonyabban védekeznek a parlagfű ellen.

Közzétette: Vásárhelyi Televízió – 2020. június 25., csütörtök

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!