Illusztráció: Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete (Facebook)

Állatvédők: Vásárhelyen is kétszer annyi a kóbor macska és kutya

Ez a heves időjárás miatt is van, de hangsúlyozzák az állattartók felelősségét.

- Hirdetés -

A városban is megduplázódott a kóbor háziállatok száma – hívja fel a figyelmet a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete Facebook-posztjában. Tapasztalataik szerint az közelmúlt intenzív esőzései és a hevesebb viharok is közrejátszhatnak abban, hogy sok házikedvenc megijed és ezért kibújik a kerítés alatt vagy átugorja azt.

Ugyanakkor hangsúlyozzák az állattartók felelősségét.

- Hirdetés -

“Ha tudom, hogy a kutyám fél a vihartól, akkor megpróbálom elkerülni a bajt, biztonságba helyezem, megkérek valakit, hogy vigyázzon rá ameddig dolgozom pl, de számos példát említhetnénk még. Persze, balesetek előfordulhatnak, ilyen mindenkivel megtörténik – még velünk is. De az már sajnos annak a jele, ha napi 5-10 kóbor kutyust látnak az utcákon, hogy bizony rengeteg a felelőtlen állattartó!” – fogalmaznak.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete hetedik éve dolgozik a városban, az állatvédelemben nagyon hangsúlyozzák a megelőzés fontosságát. Ennek keretében ivartalanítják az állatokat, illetve oktatnak, szemléletformálást tartanak fiataloknak. Adományokból működnek, köztük az adó 1% felajánlásokból, de legutóbb például csütörtökön támogatta őket egy vásárhelyi család egy raklap macskakajával.

Örökbefogadható cicáik és kutyusaik elérhetők a civil szervezet weboldalán. Nemrég két független országgyűlési képviselő, Szél Bernadett és Hadházy Ákos (aki egyébként civilben állatorvos) is meglátogatta a menhelyüket és nagyon elégedetten nyilatkoztak a munkájukról. “Egyszerűen fantasztikus, amit az ott dolgozó elkötelezett emberek az állatokért és egyben a közösségért tesznek!” – írta közösségi oldalára Szél Bernadett.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!