Vásárhelyen is gyűjti a nemzeti konzultációs íveket a Momentum

“Létezik sikeres nyomásgyakorlás, minden kormányra lehet politikai nyomást gyakorolni” – mondta lapunknak az akcióról Hadházy Ákos.

Ahogyan korábban írtunk róla, a kormány a múlt hét elején kezdte el postázni az új nemzeti konzultációját, amelyben azt is megkérdezik, az iskolás gyermekek családja kapjon-e ingyen internetet, a bankok hozzájáruljanak-e a járvány elleni védekezés költségeihez, akadályozza-e meg a kormány az “ellenséges célú” külföldi felvásárlásokat, de Soros György és Brüsszel témakörben is húzhatunk augusztus 15-ig egy ikszet.

Az ellenzék azonban “nemzeti manipulációnak” tartja a kampányt, ezért Hadházy Ákos és Szél Bernadett országszerte a Momentummal közösen összegyűjti az íveket és helyette saját, “alternatív konzultációját” tölteti ki a résztvevőkkel, melyben a túlóratörvényre, a “Mészáros-adóra”, a kormánymédiára és Polt Péter legfőbb ügyész esetleges távozására is rákérdeznek.

A jövő héttől Hódmezővásárhelyen is kinn lesz pultjaival az ellenzéki párt, hogy összegyűjtse az íveket – közölte lapunkkal Nagy Blanka, a szegedi tüntetésen elmondott beszéde által kiváltott heves reakciók után ismertté vált Csongrád megyei momentumos aktivista. Mint mondta: jövő kedden reggel kilenctől délután egy óráig a Spar és a Plus market előtt fognak pultozni, utána pedig minden hétfőn folytatják, szintén 9-13-ig és 15-18-ig.

– Azokat az íveket, amiket a kormány kiküld, a Momentum begyűjti és ad egy olyan konzultációs papírt, amelyet valóban megnéz és összevetik az eredményeket. A cél, hogy egy valódi konzultációt készítsünk el, amelyben ténylegesen az emberek véleménye van összesítve. Mert a nemzeti konzultációnál nem igazán tapasztaljuk, hogy a valós eredményeket hozzák nyilvánosságra. Itt meglesznek az eredmények, hogy a társadalom adott százaléka mit gondol például arról, hogy jól kezelte-e a kormány a járványhelyzetet – mondta lapunknak Nagy Blanka.

Kérdésünkre azt mondta, valóban az alternatív konzultáción is elég egyértelmű választ igénylőek a kérdések, de ők legalább nyilvánosságra hozzák a tényleges válaszarányokat. Arra még nem tudott válaszolni, mi lesz a sorsa összegyűjtött kormányzati íveknek. “Az, hogy begyűjtjük ezeket, az a nemzeti konzultáció meghekkelése” – fogalmazott.

– Ez egy nagyon fontos lépés a kormánypropaganda elleni küzdelemben. Én régóta mondtam, hogy nem elég, ha ezt a politikusok csinálják, mert a politikusok már nem tudják elérni, hogy a kormány kiengedje a kezéből ezt az eszközt. Amit most csinálunk, ez ennek a harcnak egy fontos lépése. Az embereknek meg kell mutatniuk a kormánynak, hogy mennyire elegük van, hogy hülyének nézik őket és mennyire elegük van az agymosásból és a kormánypropagandából – nyilatkozta a Hódpress-nek Hadházy Ákos.

“Nagyon sokan mondják, hogy ők kidobják, elégetik, összetépik ezeket a papírokat, mert tudják, miről szól ez az egész: nem konzultációról, hanem a propagandáról, de ha valaki csak fogja és csendben morogva vagy káromkodva kidobja, annak nem lesz hatása, azt kell megmutatni, hogy sok százezren, sok millióan látják, hogy mi ez és elegük van belőle.”

– fogalmazott a független országgyűlési képviselő. A kérdésekről azt mondta: ezek valós témákról szólnak, amelyeket a kormány el akar nyomni a propagandával. Arról, hogy mi lesz az összegyűjtött ívek sorsa, még ő sem tudott biztosat mondani, mint mondta, lesz olyan nyomásgyakorló esemény, ahol ezeket megmutatják ezeket. “Létezik sikeres nyomásgyakorlás, minden kormányra lehet politikai nyomást gyakorolni” – mondta a képviselő. Szerinte mindennek a célja, hogy tiltsák meg a kormány fizetett politikai hirdetéseit, a közmédiában pedig konszenzusos vezető legyen.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!