HIRDETÉS

Az NB III-ba nevez a HFC

A következő idényben az eddigi 48 helyett 60 csapat játszhat majd az NB III-ban – a Hódmezővásárhelyi FC is ide nevez.

A klub mindenképpen az NB III-ra ad­­ja be a nevezését, innentől pedig várják a határozatot, hol szerepelhetnek a következő szezonban – nyilatkozta a Délmagyarországnak Horváth Zoltán, a HFC elnöke. Erre azért nyílik lehetőség, mert a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége úgy döntött, a következő idényben nem az eddig megszokott 48 csapat szerepel majd a harmadosztályban, ha­­nem összesen 60-an játszhatnak majd az NB III-ban. A csoportok létszáma ugyanakkor nem változik, az­­az az NB II-höz hasonlóan itt is húszcsapatos, 38 fordulós bajnokságra lehet tervezni a 2020–2021-es szezonban.

A legnagyobb kérdés a me­­zőny összetételét illetően áll fenn, ugyanis a 37 benn­­maradó együttes mellé a tizenhárom, megyei I. osztályú bajnok csatlakozhat, valamint 10 NB I-es tartalékcsapat kaphat szerepet a bajnokságban.

Ez nyújthat valamivel több reményt a Hódmezővásárhelyi FC számára, a kék-sárgák ugyanis a mezőny legjobb mu­tatójával rendelkeznek, ami a megyei I. osztályban második helyezett csapatokat illeti. Ed­­dig is képlékeny volt, mely megyei bajnokok vállalják a harmadosztályú megmérette­tést. 

A nevezésekre jú­­lius 3-án 12 óráig van lehetőség, ezt követően valamelyest tisztulhat a kép.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!