Végül akár wifire is juthat Márki-Zay 800 ezer forintjából

625

Megírtuk, hogy a vásárhelyi polgármester 250 ezer forintot adna a helyi kórháznak, de célzottan csak arra, hogy a betegek ingyen wifihez jussanak. A szó szoros értelmében a gyógyításhoz talán valóban nem kell ez a technikai fejlesztés, a páciensek jólétéhez, a családdal való napi, ingyenes kapcsolattartáshoz, ezzel tehát közvetve mégis a gyógyuláshoz azonban igen, szólt az indoklás. Az intézményvezető erre úgy reagált, örülnek, de majd ők eldöntik, mire költik a pénzt, vannak most fontosabb ügyek az internetnél.

Azóta beszámoltunk arról is, hogy Márk-Zay kifizette azt a 400-400 ezer forintot, amelyet a bíróság ítélt meg sérelemdíjként Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője és Juhász Tünde kormánymegbízott számára. Az érintettek felajánlották a pénzt a kórháznak, az ünnepélyes átadásra sajtóeseményt szerveztek. A lapunkat is magába foglaló médiacentrumot ugyanúgy, ahogy a helyi fideszes eseményekre, úgy a kórház sajtóeseményeire sem szokták meghívni, más forrásokból azonban értesültünk az örömteli akcióról.

A Délmagyar írása idézi, Juhász Tünde és Holubán Csilla nem határozták meg az adomány célját, azt mondták, ha a hozzáértő orvosok, a kórház vezetése úgy gondolják, hogy wifi helyett gyógyítást támogató eszközöket szereznek be, ők támogatják. A megyei lap szintén feljegyezte a kórházigazgató kijelentéseit: örül a felajánlásnak, és úgy értékelte, ezzel a polgármester, még ha nagyon áttételesen is, de támogatja a kórházat. A Vásárhely24 közlése szerint ugyanakkor Kallai Árpád azt is mondta, a pénzből a fekvőbeteg ágyakban kicserélik a matracokat, de – és ez nagy előrelépés a múlt héthez képest, amikor Márki-Zay adományának sorsát egyéb vélemények meghallgatása nélkül kívánta rendezni – megkérdezik majd az összeget átvevő alapítvány kuratóriumát, a dolgozókat és a betegeket is. Ki tudja, az érintettek akár a wifire is szavazhatnak.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!