Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A járatritkításról kérdezték Márki-Zay Pétert

Jó néhány kormánypárti politikus sem ért egyet a vasúti mellékvonalak ritkításával. Az ügyet kirobbantó Közlekedő Tömeg Egyesület levélben kereste meg az érintett városvezetőket, Vásárhely polgármestere válaszolt nekik.

Egyes információk szerint magas szinten is vita zajlik a lépés helyességéről. Gulyás Gergely miniszter szerint is lehet korrekció, Homolya Róbert MÁV-vezérnek sem tetszik az új menetrend – írta meg a Pesti Hírlap.

Szalay Áron, a Közlekedő Tömeg Egyesület a lapnak elmondta: az egyesület összesen 32 országgyűlési képviselőnek írt levelet a járatritkítások által az adott térségben okozott károkról, amelyben ismertették a regionális vasutak költséghatékony fejlesztési lehetőségeit is. Közülük mindössze két fideszes honatya válaszolt.

A Közlekedő Tömeg szerint jogszabálysértő módon, hazugságok sorával indokolva rendelték el a járványügyi menetrendet. Az egyesület 30 vonallal kapcsolatban kereste meg az érintett polgármestereket, ezek közül összesen 8 település vezetőjétől érkezett válasz, fideszes és ellenzéki vezetők részéről egyaránt.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Közlekedő Tömegnek küldött válaszában azt írta: egyetértését fejezi ki a tiltakozással szemben, azonban a kormány – valószínűsíthetően – gazdasági szempontok alapján csökkenti a járatok számát. Márki-Zay azt is megemlítette, hogy amikor a Fidesz volt kormányon, mély ellenszenvet váltott ki belőlük a hasonló döntés. Levelét azzal zárta, hogy úgy véli, nem áll módjában közbeavatkozni a kormány döntéseivel szemben.

Szentes ellenzéki összefogás színeiben megválasztott alpolgármestere, Kiss Csaba telefonon egyeztetett Szalay Áronnal arról, mit tehetne az önkormányzat a menetrend visszaállításáért. Azt ígérte, semmiképp nem hagyják annyiban az ügyet. Ott lakossági fórumot rendeznek az ügyben július 2-án.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!