Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szeptember végén kezdi a pontvadászatot a HVSC OB I/B-s csapata

Szeptember 26-án rajtol a férfi OB I/B-s vízilabda bajnokság, amelyben 12 csapat méri össze erejét a korábbi hússzal szemben. A HVSC vezetőedzője szerint a fővárosi klubok sokat erősödhetnek, kiélezett pontvadászatra lehet számítani.

A Magyar Vízilabda Szövetség közölte a következő szezon új versenykiírásait. A férfi OB I/B-s bajnokságban az eddig 20 csapatos mezőnyt 12-re szűkül, mégpedig úgy, hogy az élvonalbeli klubok ezúttal nem indíthatnak fiókcsapatot a pontvadászatban. A résztvevők oda-visszavágó rendszerben körmérkőzést játszanak majd egymással, nem lesz rájátszás. Augusztus 26-án lesz a sorsolás, és egy hónappal később rendezik a bajnokság első fordulóját, amiben a HVSC gárdája is érdekelt lesz.

A szeptember 26-i bajnoki kezdést optimálisnak tartom, lesz időnk a felkészülésre. Érdekes lesz ez a helyzet, hogy nem indulhatnak fiókcsapatok, hiszen így sok fiatal játékos szabadul fel és válik átigazolhatóvá, ami különösképpen a budapesti csapatoknak kedvez, hiszen így lesz merítési lehetőségük – nyilatkozta lapunknak Szabó Tamás, a HVSC felnőtt csapatának vezetőedzője.

A fiú utánpótlásnak már három hét múlva elkezdődik a versengés: a gyermek, a serdülő és az ifjúsági korosztály számára kupasorozatot írtak ki – ezzel pótolva a veszélyhelyzet miatt törölt tavaszi mérkőzéseket. A nevező együtteseket négyes csoportba sorsolják, július 15-től a hónap végéig három mérkőzésnapot rendeznek, augusztus 4-6. között pedig a végjátékot bonyolítják le.

A férfi OB I-nek július 25-i kezdettel a Magyar Kupa mérkőzéssorozat kezdődik: augusztus 15-16-ig minden hétvégén lesz meccs az élvonalnak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!