Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A szegedi rektor nem mulasztott az etikai vizsgálat szerint

Lezárult a Rovó László, a szegedi egyetem rektora ellen márciusban indított etikai vizsgálat, melynek végén kimondták, hogy az orvos nem követett el mulasztást, dél-tiroli utazásának ugyanis ez alapján semmi köze nem volt ahhoz, hogy koronavírusos lett, és az ellene felhozott többi állításnak is az ellenkezője bizonyosodott be – írja a szegedma.hu.

A szegedi rektor ennek kapcsán a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt, ahol elmondta, nemcsak a személyét, hanem a Szegedi Tudományegyetem vezetőségét is támadták, ami álláspontja szerint nagyon komoly etikai problémát vetít vissza a másik oldalra. Rovó László újfent kiemelte azt az egyetem sajtóosztálya által korábban már közölt tényt, hogy a kontaktkutatás alapján senki nem kapta el tőle a koronavírust.

Mint kiderült, az etikai vizsgálat ezen túl megállapította, hogy a rektor dél-tiroli utazásának semmilyen köze nem volt a betegségéhez, semmilyen jogszabályt, törvényt nem szegett meg, nem veszélyeztette a kollégáit sem, azaz gyakorlatilag az összes olyan állítást, amit ellene felhoztak azokat a vizsgálat megcáfolta. Rovó arra is kitért, hogy a vizsgálat mögött politikai támadást sejt, amiért véleményt nyilvánított az önkormányzati választási kampányban, ahol a fideszes jelölt oldalán állt.

Arra a kérdésre, hogy bárki bocsánat kért-e tőle, vagy közöltek-e helyreigazítást az ügyben, Rovó László elmondta, hogy nem tud ilyenről. Azt is hozzátette, hogy az intézmény egy belső vizsgálat alapján feljelentést tett olyan személyek ellen, akik szerintük jogsértést követtek el a rektorral és más egyetemi felsővezetőkkel szemben, mert bizalmas, személyes adatokkal éltek vissza. Rovó március végén került rivaldafénybe, miután kiderült róla, hogy ő a koronavírusos szegedi orvos. A rektort akkor egyebek mellett azzal is megvádolták, hogy műtött is betegen, későbbi nyilatkozatában azonban kategorikusan tagadta, hogy hibát követett el.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!