Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Megszűnt az idősáv, közben egy új fertőzött a városban

Eltörlik a vásárlási idősávokat, a maszkhasználat szabályai viszont maradnak, mivel úgy látják, a maszkhasználat elegendő védelmet biztosít az időseknek, ezért döntöttek így – erről Gulyás Gergely kancelláriaminiszter beszélt a mai kormányinfón. A rendkívüli jogrend körüli, elsősorban annak az időkorlát-nélküliségét firtató kritikák kapcsán jóval rövidebb volt, mint Európa országainak többségében és ezáltal tudott a kormány megfelelően és időben dönteni.

A miniszter köszönetet mondva az operatív törzs tagjainak, különösen Müller Cecília országos tisztifőorvosnak, továbbá az egészségügyi és a szociális szféra dolgozóinak, tanároknak, rendőröknek, katonáknak, kormányhivatali dolgozóknak. A Miniszterelnökség vezetője reményét fejezte ki, hogy nem tér vissza a koronavírus, jelezte ugyanakkor, a második hullám reális veszély. Azt azonban szeretnék, hogy ha ismét veszélyhelyzet lesz, akkor legyen politikai egység is. Közölte, a mostantól érvényes járványügyi készültséget hat hónapra hirdették ki, és háromhavonta vizsgálják felül.

Úgy vélte, ha lesz második hulláma a járványnak, arra a várakozások szerint szeptemberben, októberben kerülhet sor. A nyári meleg várhatóan lassítja a járvány terjedését, így azzal számolnak, hogy az aktív fertőzöttek száma összességében csökkenni fog a következő hetekben, ezért is fontos a megmaradt intézkedések betartása – közölte.

Egy új fertőzöttről tud a város

„Eltörölte a kormány az idősávokat, ezért természetesen a piacon is megszűnik ez. A maszk használata a zárt légterű kereskedelmi egységekben kötelező marad” – írta a Polgármesteri Hivatal közösségi oldalán. A piacon már tegnapelőtt óta nem kötelező, csak ajánlott az arc eltakarása.

„Ugyanakkor felhívjuk minden vásárhelyi lakos figyelmét arra, hogy a koronavírus nem tűnt el, egy hódmezővásárhelyi lakos megbetegedéséről kaptunk hírt a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalától, ezért kérjük a vásárhelyiek fokozott figyelmét a távolságtartásra, a maszkhasználatra és természetesen a higiénés szabályok betartására” – teszik hozzá.

Forrás MTI

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!