Lemondott Balázs József tankerületi vezető

9 878

Lemondott Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője. Az erről elsőként beszámoló kormányközeli Promenád úgy tudja: a hétvégén, június 15-i hatállyal nyújtotta be lemondását.

Az érintett lapunknak telefonon megerősítette az értesülést.

A Balázs vezette Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ döntött a “vasalódeszkás” pedagógusként elhíresült makói tesitanár, Vezsenyi László eltiltásáról a diákjaitól és írásbeli figyelmeztetéséről, amely után a tananyagokat a fenntartónak és az iskolavezetésnek ugyanúgy le kellett adnia, noha azt diákok nem láthatták.

Az ügy kapcsán Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman vizsgálatot indított és több mint húszezren írták alá a tanárt támogató petíciót. A Klebelsberg Központ közleményében azt írta, ők kérték a tankerületet a döntés felülvizsgálatára, de ők ezt nem tették meg. A Demokratikus Koalíció (DK) makói szervezete posztjában felszólította a vezetőt, hogy mondjon le, ahogyan a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is ezt követelte az ATV műsorában.

Korábban szintén az országos médiába is bekerült, hogy a tankerületi központ utólag módosította a hozzá tartozó középiskolák felvételi követelményeit, amely kapcsán azt mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, hogy hibáztak.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!