Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ombudsmani vizsgálat indult a meghurcolt makói tesitanár ügyében

Ahogyan tegnap lapunk is beszámolt róla: elvették a csoportjait, írásbeli figyelmeztetést kapott, de büntetésből, csak a főnökeinek meg kell írnia a tanterveket Vezsenyi Lászlónak, annak a makói tesitanárnak, aki azzal igyekezett felrázni a diákjait, akik nem látogatták az online tesiórát, hogy egy ironikus videóban az otthoni vasalódeszkáján mutatott be úszásgyakorlatokat.

Balázs József, a tankerület vezetője azzal érvelt, hogy „méltatlan módon, nem kellő komolysággal” oktatott és noha nem komoly oktatóanyagnak szánta a videót, azon az iskola pólóját viseli.

Most a hvg.hu arról ír: Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa  ügyében hivatalból azonnali vizsgálatot indított az ügyben, mert úgy ítélte meg, hogy a tanárt emberi méltóságában sértette a tankerületi igazgató döntése.

Közben már több mint 15 ezren írták alá a pedagógus mellett kiálló online petíciót, amelyben a leírás szerint arra kérik a Makói József Attila Gimnázium igazgatóját, illetve a Hódmezőváráshelyi Tankerületi Központ vezetőjét, hogy „szüntessenek meg minden olyan szankciót, ami Vezsenyi Lászlót azért a videójáért sújtja, amiért valójában dicséret illetné”.

Az aláírásgyűjtés, amely némiképp meglepő módon az általában homofób és vallási fundamentalista kiáltványokat tartalmazó CitizenGO felületén jelent meg, itt érhető el.

Frissítés:

Cikkünk közlése óta már 18 ezer fölé kúszott a szolidaritást vállaló aláírók száma a portálon.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!