Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vásárhelyi bérlakás ügy: „Nem finanszírozzuk azokat, akik a helyzetük jobbítása érdekében nem tesznek semmit”

Az önkormányzat szerint ők most próbálják rendbe tenni a lakásügyek frontján az elődöktől örökölt problémát. A fideszes sajtótájékoztatóra lapunkat ezúttal sem hívták, úgy olvastuk: Cseri Tamás megdöbbent.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat jelenleg is a 2016-ban hozott helyi rendelet szerint jár el a bérlakások ügyében – írta közleményben a vásárhelyi helyhatóság. A Facebook oldalukon reagálnak az azzal a témával kapcsolatos hírre, melyről lapunk is beszámolt. Tegnapi sajtótájékoztatón volt szó arról: 104 kérdéses önkormányzati bérlakás szerződés van Hódmezővásárhelyen, ebből 30 olyan, amelyet 2017 előtt kötöttek, van közöttük 8 éve rendezetlen is, ezeknek a sorsát a hamarosan induló ingatlankezelő rendezi. Több, mint száz esetben a kilakoltatás lehetősége áll fenn. A témáról Márki-Zay Péter polgármester élő bejelentkezésben is beszámolt. Azt mondta: 138 önkormányzati lakás bérlőjének régóta nincs sem szerződése, nem fizet lakbért, közös költségeket, rezsit. A hírek szerint 104 ingatlanban jogcím nélkül élnek.

Az önkormányzati közlemény most úgy fogalmaz: 104 lakóval nem hosszabbítanak szerződést, szigorítanak, mert nem tartják elfogadhatónak, hogy a város adófizetőinek pénzéből finanszírozzák „olyan polgártársaink lakhatását, akik a helyzetük jobbítása érdekében nem tesznek semmit”. Hódmezővásárhelynek jelenleg összesen 443 bérlakása van, ebből 253 szociális bérlakás, 190 piaci alapon bérelhető. Az önkormányzati közlemény azt írja: „az elődeinktől örökölt problémát szeretnénk megoldani most, a családok bevonásával”.

A témáról a vásárhelyi Fidesz ma sajtótájékoztatót tartott. Ezekre az eseményekre lapunk nem szokott meghívót kapni, ez most is így történt. A Vásárhelyi 24 anyagából tudjuk, hogy Cseri Tamás önkormányzati képviselő megdöbbenését fejezte ki, hogy ezek a lakásügyek ennyi idő után kapnak nyilvánosságot.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!