Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Csongrádi emberölés: Elrendelték a letartóztatást

A gyanúsított és a védője fellebbezett a letartóztatás ellen.

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a csongrádi férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható emberölés bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása július hó 11-ig tart. Megírtuk: Csongrádon a Tisza partján, a Györfösnek nevezett területen kedden nagyon sok rendőr volt, kutatást végeztek, későbbi információk szerint holttestet kereshettek.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2009 nyarán – pontosabban nem meghatározható időpontban – Csongrádon a gyanúsított előzetes szóváltást követően találkozott a sértettel egy helybeli ház udvarán, ahol a sértettet különböző eszközökkel bántalmazta. A sértett férfi a támadás következtében életét vesztette, a gyanúsított a holttestet egy barátja segítségével elrejtette.

Az ügyészség közleménye szerint a bűncselekmény kiemelkedő súlyú, 5-15 év szabadságvesztéssel büntetendő. Fennáll annak a veszélye, hogy ha a férfi szabadlábon marad,d akkor megszökik, vagy megpróbálná veszélyeztetni a bizonyítási eljárást a tanúk befolyásolásával, tárgyak megsemmisítésével. Mindezekre figyelemmel rendelték el a letartóztatást. Ez ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem vált véglegessé.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!