Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szűrik a megye szociális intézményeit

Illetve az egészségügyben dolgozó 4500 embert is.

A Szegedi Tudományegyetem társadalmi felelősségérzetének megfelelően június 8-án megkezdte a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő szociális intézmények mintegy 160 alkalmazottjának és körülbelül 600 ellátottjának koronavírus szűrését. Megírtuk: ma a vásárhelyi hajléktalan segítő központban vettek mintákat.

A Harmat utcai Bálint Sándor Szeretetotthonban kezdődött meg a szűrés, hétfőn az eredmények minden szempontból biztatóak. Kedden, június 9-én, az értelmi fogyatékos és halmozottan sérült fiatalok számára fenntartott bentlakásos intézményben, a Kálvária Védőotthonban gyűjtötték a mintákat az SZTE szakemberi. Ma – amint írtuk – Vásárhelyen, holnap Újkígyóson a Szent Erzsébet Szeretetotthonban, június 12-én, pénteken pedig Gerendáson, a Szent József Szeretetotthonban végeznek tesztelést a Szegedi Tudományegyetem munkatársai.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, június 8. és 19. között ingyenesen végzik el a Szegedi Tudományegyetemen az egészségügyben dolgozók koronavírus szűrését. Magyarországon a szegedi egyetem az első felsőoktatási intézmény, amely a társadalmi felelősségvállalás jegyében széleskörűen és szervezett formában biztosítja a mintegy 4500 munkatárs vizsgálatát. Emellett több mint 750 szűrést végeznek el a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő szociális intézményekben, áll az egyetem közleményében.

(Fotónk illusztráció, a vásárhelyi szűrésen készült.)

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!