Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Katonai alapfelkészítés kezdődött Hódmezővásárhelyen

Negyvenen vonultak be, van, aki a kereskedelemből érkezett.

Több mint negyven fő vonult be június elején az MH 5. Bocskai István
Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében induló alapfelkészítésre. A mostani bevonulás különlegességét az adta, hogy a Csongrád–Csanád megye idei 100. bevonulója, Juhász Szabolcs is Hódmezővásárhelyen kezdte meg katonai pályafutását, közölte Búz Csaba főhadnagy. A századik bevonuló szerződéskötésének aláírásakor jelen volt Tóth István ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese és Hári László alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka.

„Eddig kereskedelmi területen dolgoztam, de már régóta szerettem volna magam kipróbálni egy új pályán, ezért döntöttem úgy, hogy csatlakozom a Magyar Honvédséghez. Nem szeretnék egy szinten megragadni, ezért a most kezdődő pályafutásom során magasabb célokat tűztem ki magam elé, amelyek közé tartozik az altiszti pálya és akár a missziós szerepvállalás is. Sokáig versenyszerűen sportoltam és szeretnék ahhoz a sportos életmódhoz visszatérni” – mondta Juhász közkatona.

A Magyar Honvédség a szerződéses állományába jelentkező újoncok részére úgynevezett Rövidített Idejű Katonai Alapfelkészítést vezetett be. A katonai szolgálatra jelentkezők olyan ismereteket szereznek, amelyek után már bevonhatók lesznek például a tömeges megbetegedéssel járó járványügyi veszélyhelyzet kezelésével összefüggő katonai feladatokba.

A következő hetekben az újoncok a fizikai képességeik fejlesztésén túl megismerkednek a katonai alapismeretekkel és különböző kiképzési foglalkozásokon (katonai tereptan, harcászat) vesznek majd részt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!