Szabadtéri: Mégis megtartanak két előadást a Dóm téren

297

Ugyan nem az eredeti, a jövő évadra halasztott műsor szerint, és nem a megszokott helyszínen, de két előadást idén is meg tud tartani a Szegedi Szabadtéri és ezek ingyenesen látogathatók lesznek.

Nemcsak kisebbik játszóhelyén, Újszegeden, hanem a Dóm téren is tart előadásokat a Szegedi Szabadtéri Játékok, júliusban az Akárki című moralitásjátékkal, augusztusban szimfonikus zenekari koncerttel várják a közönséget – tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t. Herczeg Tamás igazgató közölte: ugyan nem a megszokott színpadon, hanem a körülményekhez igazodva kerülnek színre produkciók a Dóm téren.

–  Most jött el a történelmi pillanat, amellyel mintegy 90 éve adósok vagyunk, hiszen a Szegedi Szabadtéri Játékok előképe a salzburgi dóm előtti játékok, amelynek műsorán minden évben az Akárkit állítják színre – fogalmazott Herczeg Tamás, igazgató a távirati iroda közlése szerint. Hugo von Hofmannsthal műve az emberi lét alapkérdéseivel foglalkozik, a főszerepekben pedig két Kossuth-díjas művészt láthat a közönség.

Július 24-én a címszerepben Zsótér Sándor, míg a Halál és a Bölcs szerepében Hegedűs D. Géza lép színpadra. A Fogadalmi Templom elé álmodott produkciót Bodolay Géza rendezi. Mindemellett augusztus 15-én egy szimfonikus zenekari koncert is gazdagítja az idei kínálatot.

Mindkét Dóm téri produkciót ingyenesen tekinthetik meg a nézők.

Az újszegedi előadásokra újra vehetünk jegyet

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon egyetlen változást leszámítva az eredetileg meghirdetett produkciókat láthatja a közönség. Július 17-én Händel Agrippina című vígoperájával indul az évad, ezt követően július 24-én és 25-én Szente Vajk rendezésében érkezik a Legénybúcsú. A sort egy Moliére-komédia, az Úrhatnám polgár folytatja, majd a Hófehérke és a hét törpe című családi mesebalett látható.

A múlt pénteken még a Szabadtéri jegyirodában azt a tájékoztatást kaptuk, hogy mivel nem tudták, milyen feltételekhez kell alkalmazkodniuk, fel van függesztve a jegyértékesítés, de lapunk kérdésére Izsák Bernadett sajtóreferens azt mondta:

most péntektől újraindul a jegyeladás.

A jelenlegi kilátások szerint négyszáz fős limitet kell tartaniuk, kérdésünkre azt mondta: ezt még egyik előadásnál sem érték el. Ha esetleg ennél többen szeretnének belépőt váltani, akkor előjegyzik őket és ha a járványügyi szabályok megengedik nagyobb létszámú közönség beengedését, akkor megkeresik őket és tudnak ők is jegyet venni – tudta meg lapunk.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!