Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Utoljára ült össze a vásárhelyi operatív stáb

De nem oszlanak fel, csak személyes értekezlet helyett e-mail-ben és telefonon dolgoznak össze. A mobil munkacsoport is marad, az idősek otthonában a látogatásokat készítik elő.

„Ma volt az utolsó operatív stábértekezlet, ezentúl e-mailben és telefonon tartják a munkakapcsolatot a stáb tagjai” – közölte a Polgármesteri Hivatal. Az utolsó személyes ülésen szóba került, hogy bár a határok már nyitva vannak, huszonhatan még karanténban kell, hogy maradjanak Hódmezővásárhelyen, de velük szemben nem kellett intézkedniük.

A hivatali bejegyzés szerint bár ahogyan a maszkviselést, úgy a piacon lévő idősávokat is „egyre nehezebb elfogadni”, de kérik, hogy „a kormány rendelkezéseit tartsuk be”.

A torony alatt egyébként már visszaáll az ügyfélfogadás és véget ér a home office, de ezzel együtt is marad a fertőtlenítés és a távolságtartás. „Az esküvőkkel kapcsolatban továbbra is fenntartjuk a létszámkorlátot, miszerint a házasságkötő teremben 30, a díszteremben 100 fő vehet részt, viszont újra lehet a helyszínen koccintani az ifjú párral” – írják.

Marad a mobil munkacsoport

A járvány alatt bezárt intézményekben dolgozóknak és az önkormányzat plusz feladatai – mint a karanténban lévők étkeztetése – miatt létrehozott mobil munkacsoport marad, méghozzá az eddigi létszámmal. Ketten ugyanis visszamentek az újranyitott strandhoz, de ugyanennyien csatlakoztak is a városházán az alkalmazottainak kisiskolás-korú gyerekei számára szervezett gyermekfelügyeletnek köszönhetően – írják.

A bölcsődékbe lassan visszaáll a régi rend, a felvett gyerekek 80-85%-a újra napi szinten látogatja az intézményt, ahogy korábban. Minden szociális intézményben folyamatos a nyitás, a Kovács-Küry Idősotthonban a látogatásokat készítik elő.

Egyelőre az udvaron találkozhatnak az idősek a hozzátartozóikkal.

A szociális intézményekben is figyelmet fordítanak arra, hogy megköszönjék az ott dolgozóknak a járvány időszaka alatti áldozatos munkát. Berényi Károly alpolgármester beszámolt arról, hogy a járási hivataltól az egészségügyi alapellátás egyre több védőfelszerelést kap – közölték.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!