Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kilátogattak a szállóra, hogy személyesen beszéljenek

Sok panasz érkezett mostanában néhány hajléktalan ember magatartásával kapcsolatban. A város vezetői személyesen mentek megbeszélni a dolgot.

A város minden támogatást megad a hajléktalanszállónak és a lakóinak, de elvárások is megfogalmazódnak velünk szemben. Erről egy mai látogatáson volt szó, melyet Márki-Zay Péter polgármester és Kis Andrea alpolgármester tett a vásárhelyi, a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató által működtetett hajléktalanszállón.

Az önkormányzat Facebook oldalán közzé tett információ szerint a polgármester rámutatott: az elmúlt hónapokban nagyon sok panasz érkezett a városházára néhány, a belvárosban időző hajléktalan magatartása, vagy higiénia hiánya miatt. Sok esetben a rendőrségnek és a közterület-felügyelet munkatársainak is el kellett járni. Azt egy korábbi, lapunknak adott interjúban hallottuk: négy érintettről tudnak a szolgáltatónál, akik szó szerint az utcán élnek és semmilyen segítséget nem fogadnak el.

A polgármester most kérte a lakókat, hogy éljenek a szálló adta tisztálkodási és mosási lehetőségekkel. Megköszönte Korsós Sándor igazgatónak és kollégáinak, valamint az intézmény fenntartójának, Ritz Judit főigazgatónak, hogy munkájukkal hozzájárulnak az ott élő hajléktalan emberek méltó körülményeihez. A város vezetője nem érkezett üres kézzel: süteményt vitt az ellátottaknak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!