Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Pünkösdi istentiszteletek Vásárhelyen és országszerte

Pünkösd a keresztények harmadik legnagyobb ünnepe, amelyet húsvét után ötven nappal tartanak. Ebből az alkalomból szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte, ünnepi liturgián emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

Az vásárhelyi evangélikus egyházközség egyelőre online miséket tart, ma azonban kivételt tesznek, írják a közösségi oldalukon: 9 órakor istentiszteletet tartanak a templomban. Azt kérik, a templompadokban elhelyezett énekeskönyvek alapján foglaljanak helyet, távolságot tartva egymástól. A hódmezővásárhelyi református ótemplomban ma 9.30-tól Bán Csaba lelkész hirdet igét. Felhívják a figyelmet, hogy az úrvacsorán mindenkinek külön poharat biztosítanak, kérik, hogy szájmaszkban érkezzenek, tartsák be a 1,5 méteres távolságot egymástól. A katolikus Szent István király templomban 10 órától lesz szentmise.

Az MTI híradása szerint Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrál szentmisét ma fél 11-kor, templomba lépés előtt mindenkinek ellenőrzik a testhőmérsékletét. Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a budahegyvidéki református templomban hirdet igét, a reggel 8 órakor kezdődő istentiszteletre a 65 éven felülieket várják, a délelőtt 10 órakor kezdődő szertartásra mindenki mást. Fabiny Tamás püspök, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke 10 órakor tart online istentiszteletet az alapítása háromszázadik évfordulóját ünneplő csömöri evangélikus gyülekezetnek.

(Nyitóképünk forrása a maglódi evangélikus gyülekezet Facebook oldala)

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!