HIRDETÉS

Fotó: MTI

Hat idős elhunyt, vidéken már lehetnek koncertek

3793 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 idős krónikus beteg. Ezzel 505 főre emelkedett az elhunytak száma. Budapesten szombattól tovább lazíthatnak, vidéken újra járhatunk koncertekre.

1856-an már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1432 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti. 430 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen.

Csongrád megyében nem változott a regisztrált fertőzöttek száma.

A Világgazdaság értesülései szerint péntek éjféltől (azaz szombat 0 órától) ugyanazok a járványügyi szabályok lesznek érvényesek Budapesten, mint vidéken. Vagyis megnyithatnak a mozik, a szálláshelyek, az éttermek belső helyiségei, és a sportrendezvényeket is lehet majd látogatni a másfél méteres védőtávolság megtartása mellett.

Egyelőre csak vidéken, de újra járhatunk koncertekre – erről a hvg.hu számolt be.

Budapest kivételével a zeneszolgáltatást a vendéglátó üzletekben és a szálláshelyek vendéglátó helyiségeinek területén már nem korlátozzák a járványra vonatkozó rendelkezések – tudatta közleményében a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSZ).

Gyimesi László, az MZTSZ alelnöke, az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) napokban újraválasztott elnöke kérdezte meg erről a Miniszterelnökséget, onnan pedig pozitív válasz érkezett. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!