Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Öt idős hunyt el, japán gyógyszert vetnek be itthon

3756 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 491 főre emelkedett az elhunytak száma. Hat helyszínen összesen száz betegnek adják be az Avigant, amit Magyarország az elsők között kapott meg és vizsgálhat.

1711-en már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1554 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti.

Csongrád megyében nincs újabb regisztrált fertőzött.

Korai fázisban adagolva a Japánban törzskönyvezett Avigan nevű, favipiravir összetevőjű gyógyszer alkalmasnak látszik arra, hogy eltüntesse az új típusú koronavírust a garat- és orrváladékból – közölte a gyógyszer hazai klinikai vizsgálatát koordináló konzorciumot vezető Pécsi Tudományegyetem (PTE) vasárnap. Hat helyszínen összesen száz betegnek adják be az Avigant, amit Magyarország az elsők között kapott meg és vizsgálhat. 

A közleményben aláhúzták: miután az Avigan sem Magyarországon, sem Európa más országaiban nem törzskönyvezett gyógyszer, ezért csak különleges eljárás során lehet embernek beadni, ezért is határozott úgy a magyar kormány, hogy klinikai vizsgálatnak vetik alá a készítményt. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!