Kicsi huszár a hintalovon

- Hirdetés -

Tegnap vezető hír lett szerte az országban, hogy Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron katonai középiskola épül hamarosan. Az új iskolákkal a honvédség létszámhiányát szeretnék megoldani.

Mindeközben lépten-nyomon belebotlik az ember abba a felhívásba, miszerint “legyél te is rendőr”: 2020 szeptemberében 10 hónapos, szakképesítést adó rendőrképzés indul, és már a képzés első két hónapjában bruttó 210 ezer, a harmadik hónaptól bruttó 231 ezer forint munkabért garantálnak, sőt akkor már őrmesterként szalutálhatsz.

- Hirdetés -

Arról már kevésbé esik szó, amit a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) főtitkára nyilatkozott május közepén, hogy bizony évente kétezren távoznak a területről és egyre kevesebb fiatal jelentkezik a képzésekre, a veszélyhelyzet kihirdetése óta pedig a korábbinál is nehezebb lett a munkájuk, s az év eleji tíz százalékos emelés után is általánosnak tekinthető a néhány éve dolgozó rendőrök és tűzoltók nettó 180-182 ezer forintos bérezése, ami pótlékokkal esetleg elérheti a 220 ezer forintot. Április 6-tól akár heti 60 órát is dolgozhatnak anélkül, hogy azt túlmunkának tekintenék, vagyis pénzt vagy szabadnapot kapnának érte.

Mi is beszámoltunk róla, hogy 400 órára emelnék az éves túlszolgálat időkeretét a magyar honvédségnél.

Szóval mire megépül a vásárhelyi katonaiskola, felcseperedik az a kicsi huszár, aki most a hintalovon ül, és meglesz a magához való esze ahhoz, hogy eldöntse, akar-e hős lenni úgy, hogy nincs is háború.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!