Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A Csongrád megyeiek a legboldogabbak

Csongrád megye vigyorog – legalábbis a friss magyar boldogságtérkép szerint. Átfogó kutatás során mérték fel a lakosság jóllét szintjét, mentális egészségét és pszichológiai immunitását.

Az ELTE PPK Pozitív Pszichológia Kutatócsoportja Oláh Attila professor emeritus vezetésével idén is elkészítette Magyarország Boldogságtérképét, amely a 2019 áprilisa és 2020 márciusa között felvett adatokon alapul. 

A vizsgálatban 7863 17–92 éves férfi és nő vett részt Magyarország 962 településéről.

A térképről leolvasható, hogy mely megyékben milyen mértékben tartják boldognak magukat az emberek. A felmérés kiterjedt az élettel való elégedettség, az érzelmi, a pszichológiai, a szociális és a spirituális jóllét és a mentális egészség szintjének a megállapítására, valamint a karaktererősségek vizsgálatára.

A nők minden régióban boldogabbnak vallják magukat, és a mentális egészség és a pszichológiai immunitás terén is jobban állnak, mint a férfiak.

Az új adatok megerősítették azt is, hogy a kistelepüléseken élők szignifikánsan boldogabbak, mint a városiak.

Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Csongrád megyében szignifikánsan nőtt a lakosság jóllét szintje 2019-2020-ban – ezek a megyék vezetik a boldogság rangsort. Jelentősen csökkent a jóllét szint Zala, Vas, Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Az idén a Veszprém megyében lakók jóllétszint átlaga lett a legmagasabb. A megyék jóllét szint rangsorát változatlanul Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Somogy megye zárja. A megyeszékhelyek között a Székesfehérváron élők a legboldogabb, Szeged 10. a listán.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!