A vásárhelyi ügyfélszolgálat sem nyit ki.

Bezárják a Délmagyar vidéki irodáit

- Hirdetés -

Tegnap ünnepelte a 110. születésnapját Csongrád megye napilapja, a Délmagyarország. A nagy múltú kiadvány az elmúlt években olvasóinak komoly táborát veszítette, a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség adatai szerint egyre csökken a példányszáma. A vásárhelyiek emlékezhetnek arra a három éve történt sajtótájékoztatóra, melyen Cseri Tamás önkormányzati képviselő arra biztatott mindenkit: mivel szerinte a Délmagyar kampányújság lett, mondják le az előfizetést. Azt nem gondoljuk, hogy megyeszerte a városatya tanácsát fogadták meg az olvasók, de tény, hogy meghallgatásra talált a kérése, a számok ugyanis nem festenek kedvező képet. Míg az 1910-ben alapított újságból

  • 2016 végén napi 35 ezer példányt adtak el
  • egy évvel később ez a szám 32 ezer
  • 2018-ban 27 ezer
  • tavaly év végén a legjobb napokon is 24 ezer
  • idén az eddigi adatok szerint 21-23 ezer között adnak el belőle.

- Hirdetés -

Az idén 110 éves kiadvány az elmúlt években komoly változásokon ment át. Andy Vajna filmügyi biztos cége 2017 szeptemberében vette meg az akkor még Lapcom nevű, a Délmagyarországot is kiadó társaságot, a következő évben viszont már Mészáros Lőrinc üzleti érdekeltségéhez tartozott a megyei lap. Ma a Mediaworks Hungary Zrt. csapatát erősíti, ez pedig a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány elnevezésű hatalmas médiakonglomerátum – benne közel félezer kiadvánnyal, rádiókkal, tévékkel, az összes megyei napilappal – fennhatósága alatt áll.

A HVG korábban rámutatott: a Mediaworkshöz tartozó megyei lapok összesített példányszáma folyamatosan csökken, a cégcsoporthoz tartozó bulvársajtó sem hozza az elvártat, és ezt nem biztos, hogy arra lehet fogni, hogy világszerte csökken a nyomtatott lapok példányszáma. Információk szerint a megyei lapok többségénél a reklámbevételek mintegy felét az állami hirdetések adják – 100 milliárdról lehet hallani – az olvasók számára ingyenes online felületeken még rosszabb az arány, tavaly a Mediaworks portáljait 69 százalékban finanszírozta az állam.

A koronavírus-járvány kezdetén a megyei lapnál is a home office lett a jellemző munkavégzési forma, a Szegeden kívüli irodáikat átmeneti jelleggel bezárták. Információink szerint az ideiglenes állapot időközben véglegessé vált: a három vidéki ügyfélszolgálatot – Hódmezővásárhely, Szentes, Makó – már egyáltalán nem nyitják ki.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!