Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

BFMK: Július-augusztusban tudunk leghamarabb táborokat indítani

A művelődési házak még nem nyithattak ki, és a szabadtéri táboroknál is kéne a beltér, ha máskor nem, eső idejére.

Már sok szülő érdeklődött a korábbi táborok iránt, ha kedvező döntések születnek, akkor is leghamarabb csak július-augusztus hónapban indítják nyári táboraikat – mondta el a Rádió 7-nek Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ (BFMK) igazgatója. Emlékeztetett: egy friss kormányrendelet június közepétől engedélyezi a nyári táborokat, ugyanakkor nem született még döntés arról, hogy mikor nyithatnak ki a művelődési központok.

Ez azért fontos, mert a népszerű táboraik egy része beltéri helyszíneket is igényel, és ha rossz az idő, akkor a szabadban tartott foglalkozásokat is „bevinnék” a kőépületbe.

„A jogszabályi háttér még nem száz százalékosan világosítja fel az intézményeket, hogy hogyan tudnánk ezeket a táborokat megszervezni. Elsődlegesen szabadtéri táborokat javasolnak, viszont, ha olyan időjárás van, akkor nem tudjuk a gyermekeket hová bevinni, mert országosan még nem nyithattak ki a művelődési házak, művelődési központok.” – mondta a rádiócsatornának.

Varga még márciusban, a járvány miatti korlátozó intézkedések legelején azt mondta lapunknak, minden lemondott rendezvénynek lesz későbbi időpontja. Akár hónapokkal később tehát, de mindent tervezett eseményt megtartanak, teljes törlés egyáltalán nem lesz. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!