HIRDETÉS

Meghalt egy 82 éves vásárhelyi koronavírus-fertőzött

1 958

A polgármester azt írja: az asszonyt sokan piaci árusként ismerték.

“A hétvégén sajnos elhalálozott az egyik vásárhelyi fertőzött, egy 82 éves asszony, akit sokan piaci árusként ismertek” – írta ki Facebook-oldalára Márki-Zay Péter polgármester. Azt tette hozzá: “férje, akivel együtt dolgozott és akivel együtt kapták el a vírust, szerencsére már jobban van. Karanténban 36 fő van jelenleg, kijárási korlátozás miatti rendőri intézkedésre az elmúlt héten nem került sor.”

Posztjában arról is ír, a városi operatív stáb milyen döntéseket hozott. E szerint a kormány rendelkezéseinek megfelelően a mai nappal megnyithatnak az éttermek, szállodák és játszóterek. Ez utóbbiaknak a fertőtlenítését elkezdték, de azokat mindenki saját felelősségre használhatja és kérik a távolságtartást és az eszközök és gyerekek kezének fertőtlenítését a szülőktől. Hozzáteszi: a piacon továbbra is be kell tartani a kormány rendelete szerinti 65 éven felülieknek biztosított idősávot, és nem változik az 500 fős korlátozás sem, maszk viselete és fertőtlenítés kötelező.

“Gondoljanak az épp ott árusként dolgozó két fertőzöttünkre is, legyenek körültekintőek!”

– jegyzi meg a polgármester, aki azt írja: a bölcsődék teljesen, az óvodák majdnem megteltek már a kormány előírása szerinti 5 fős csoportokkal, egyelőre csak a munkavállalás miatt rendkívül indokolt esetben tudunk gyermekeket fogadni.

“A strandon az időseknek fenntartott 9-12 órás idősáv eltörlését a járványhelyzet függvényében tudjuk csak felülvizsgálni, ezen a héten még feltétlenül kérjük a betartását” – fogalmaz. Aláhúzza:

200 főig családi rendezvények engedélyezettek, ennek megfelelően esküvők szabad térben megtarthatóak, a városháza házasságkötő termében azonban 30 fős létszámkorlát van.

Emellett még a díszterem külön kérésre igénybe vehető mintegy 100 főig, távolságtartással. Hozzáteszi: az önkéntesek lassan visszatérnek a rendes munkájukba, így az időseknek felajánlott segítségben mostantól csak az indokolt szolgáltatásokra szorítkozunk – bevásárlás továbbra is lesz, de kutyasétáltatás, takarítás már nem feltétlenül – írja a polgármester közösségi oldalán.

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Glix Agency.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!