Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Hatan haltak meg, a vírus miatt zárva maradhatnak az iskolák

3417 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg. Ezzel 442 főre emelkedett az elhunytak száma. Orbán Viktor ma reggel azt mondta, egyáltalán nem biztos benne, hogy még idén, ebben a tanévben az óvodákat és iskolákat újra kinyitják.

1287-en már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1688 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 58%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 60%-a budapesti vagy Pest megyei. 614 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 46-en vannak lélegeztetőgépen.

Csongrád megyében nem nőtt, továbbra is 114 a regisztrált fertőzöttek száma.

Orbán Viktor ma reggel a közrádióban jelentette be, hogy szombat délután születik döntés a jelenleg is érvényben lévő budapesti korlátozások enyhítéséről. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy felelős, körültekintő döntést kell hozni az óvodák és iskolák újranyitásáról is, és egyáltalán nem biztos benne, hogy még idén, ebben a tanévben megtörténik ez, noha a Nemzeti Pedagóguskar és az oktatási akciócsoport azt javasolta, hogy tegye lehetővé a kormány azt, hogy egyes településeken az alsó tagozatosoknak júniustól újraindulhasson az iskolai oktatás.  Az alsó tagozat megnyitása előtt Orbán szerint először az óvodák, bölcsődék ügyeletét kell alakítani. Azt szerinte senki nem tudja megmondani, hogy tényleg kinyitnak-e még idén az iskolák.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!