Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Tizenegy idős hunyt el, a katonákat korlát nélkül túlóráztathatják

3035 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős beteg. Ezzel 351 főre emelkedett az elhunytak száma, 630-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. A katonákat bármeddig túlóráztathatják.

Az aktív fertőzöttek 63%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 51%-a budapesti vagy Pest megyei. 1027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen. 

A kormányzati oldal közlése szerint eddig 276 budapesti vagy Pest megyei és 75 vidéki fertőzött hunyt el.

Csongrád megyében 101-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma.

Már a veszélyhelyzet elrendelésekor döntött arról a kormány, hogy a különleges időszak alatti túlóra nem számít bele az éves keretbe. Most azonban egy törvényjavaslattal az eddigi 300 helyett 400 óránál is több túlmunkára kötelezhetnék a katonákat.

Minimum másfélszeresére, 300 óráról 400 órára emelte az éves túlszolgálat időkeretét a magyar honvédségnél a legújabb kormányzati törvényjavaslat – derült ki egy nemrég benyújtott salátatörvényből. Ehhez a honvédek jogállásáról szóló törvényt is módosítaná Benkő Tibor honvédelmi miniszter, méghozzá úgy, hogy a Munka törvénykönyvébe nemrég bekerült, „rabszolgatörvény” néven elhíresült passzushoz képest a „legfeljebb” szócska is hiányzik a 400 óra mellől. Létszámgond esetén a 400 órás túlszolgálati idő is átléphető.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!