Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Online küzdenek a taekwondos hölgyek

Három vásárhelyi hölgy indul az Európai Taekwondo Szövetség online versenyén. A Máté Taekwondo versenyzői több mint 600 fős mezőnyben mérettetik meg magukat.

A koronavírus terjedése miatt különleges megoldást választott a sportág európai szövetsége: online poomsae versenyt rendez május 4-10. között. Az indulóknak formagyakorlatokat kell bemutatni a nemzetközi szabályoknak megfelelően, akár egy igazi versenyen, és a látottakat hivatalos nemzetközi bírók fogják értékelni. 

A vásárhelyi versenyzők felkészítője, Máté Gergő érdeklődésünkre elmondta: „a Máté Taekwondo & Hapkido KHSE sportolói: László Alexa, Máté Mirabella (mindkettő U30) és Acsai Vivien (junior) már nagyon készülnek, hogy megmutassák otthonról, mit tudnak az első online poomsae versenyen, ahova már hatszáznál is többen regisztráltak, és szombatig lehet még nevezni.”

Az edző hozzáette: „A lányok folyamatosan készülnek a versenyre, de mivel utolsó napokban vagyunk a feltöltésig, ezért a hétvégén is online tartjuk a kapcsolatot és próbáljuk pontosítani a gyakorlatokat. Április 27-én este fogjuk megtudni egy élő bejelentkezés során, hogy kinek mennyi vetélytársa a kategóriájában, és kinek melyik formagyakorlatokat kell bemutatni. Április 28-án pedig már fel is kell töltenünk a versenykiírásban leírtak szerint.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!