Rendbe hozzák a széttaposott dűlőutakat

Amint jóra fordult az idő, Vásárhelyen ismét hozzáláttak a külterületi dűlőutak karbantartásához.

A külterületi földutak javítását 2018-ban tűzte zászlajára a Márki-Zay Péter vezette önkormányzat. A feladat főként azért kapott nagy hangsúlyt, mert Hódmezővásárhely az ország legnagyobb külterülettel rendelkező vidéki városa, melynek következtében 800 kilométer külterületi útról kell gondoskodni. A város környékén hozzávetőleg 800 lakott tanya van, valamint a külterületi településrészeken további 450 lakcím – tehát nem csupán az ezeken az utakon járó gazdálkodók, de közel 1250 háztartásban érdekeltek abban az emberek, hogy ha esetleg még nem is aszfalton, de legalább jó minőségű földúton közlekedhessenek.

A karbantartással Czövek Ferenc vállalkozót bízta meg a város vezetése. A jelenlegi etapban elkészült a régi Tiszai út, Kútvölgyön a Vasút-, a Parti-dűlő, a Kutasi út mellett a Központ-, a Derekegyházi-, a Csáki-, a Verébház- és a Tegehalmi-dűlő – tudtuk meg az önkormányzattól. A kritikus, erősen kitaposott, felvágott helyekre a HMSZ NZrt. teherautói földet szállítottak. Kiemelték azt is: köszönik a környékbeli gazdák, mezőgazdasági cégek, vállalkozások segítségét a munkálatokban. A helyhatóság arra is mindig felhívja a figyelmet: a gazdák és a lakosok is használják körültekintően ezeket az utakat, hogy minél tovább mentesek legyenek a nyomvályúktól.

A műveletet egy rövid videón is megnézheti:

A jó idő beálltával ütemezetten zajlik a külterületi földutak karbantartása, javítása. Többek közt elkészült – az alábbi videóban is bemutatott – régi Tiszai út, továbbá Kútvölgyön a Vasút-dűlő, Parti-dűlő, a Kutasi út mellett a Központ-dűlő, a Derekegyházi-dűlő, Csáki-dűlő, Verébház-dűlő, Tegehalmi-dűlő, stb. A kritikus, erősen kitaposott, felvágott helyekre a HMSZ teherautói földet szállítottak, hogy minél jobb minőségben készüljön el az adott útszakasz. Az önkormányzat ezúton is köszöni a környékbeli gazdák, mezőgazdasági cégek, vállalkozások segítségét a munkálatokban.A videót köszönjük Dombi-Kiss László kollégánknak.

Közzétette: A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata – 2020. április 20., hétfő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!