6 százalékos béremelés a közalkalmazotti státuszért cserébe

188

Hat százalékos béremeléssel kárpótolja a kormány a közművelődésben dolgozó közalkalmazottakat, ha lemondanak közalkalmazotti jogviszonyukról.

A kormány kiemelten fontosnak tartja a közszférában dolgozók megbecsülését, ezért az egészségügyi és az oktatási ágazatokat követően a harmadik meghatározó humánszektor, a kulturális szakterület béremeléséről is döntöttek – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint a művészeti szervezeteknél, a közművelődési intézményeknél és a közgyűjteményeknél foglalkoztatott közalkalmazottak jogviszonyváltásával párhuzamosan 2020-ban 6 százalékos béremelést hajtanak végre. Az intézkedés az állami és az önkormányzati intézményekben foglalkoztatott közalkalmazottakra is kiterjed, a béremelés január 1-ig visszamenőleg megilleti a közalkalmazotti státusból kilépő dolgozókat.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A kormány szerint az intézkedéssel a szakmai szervezetek visszajelzéseire reagálva, évtizedes problémát orvosolnak a kulturális szférában.

Mint arról beszámoltunk, Hódmezővásárhelyen több mint 80 közművelődésben dolgozó szakember veszítheti el közalkalmazotti státuszát, ha elfogadják az Emberi Erőforrások Minisztériumának törvényjavaslatát.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!