Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Századvég: a magyarok háromnegyede egyetért az ingyenes parkolással

Amikor pár napja úgy tették föl a kérdést közvéleménykutatók, hogy igaza van-e az ellenzéki polgármestereknek, hogy kapják vissza az önkormányzatok az elvett forrásokat, a többség igennel válaszolt. Viszont ennek a gépjárműadó mellett (amit nyilván anyagilag mindegy, hova fizet be az ember) a másik eleme, hogy ingyenes a parkolás. Hódmezővásárhelyen például a gépjárműadón bukott többet – 130 milliót – az önkormányzat, de ez is 70 milliós tétel.

És ahogyan az várható volt, most feltették úgy, hogy egyetértenek-e a megkérdezettek az ingyenes parkolással, amire a többség szintén igennel válaszolt. Az egyébként kormányközeli Századvég kutatását idézi az MTI: a megkérdezettek több mint háromnegyede (77 százaléka) indokoltnak tartja a díjmentes parkolás bevezetését az egyes települések közterületein a koronavírussal összefüggésben, a tömegközlekedés tehermentesítése céljából. , ezzel szemben a 19 százalékuk ellenzi ezt a lépést.

Megállapították továbbá az is, hogy nincs jelentős eltérés az intézkedés megítélésében a fővárosi és a vidéki válaszadók között: a budapestiek több mint kétharmada (68 százaléka) és a vidéki megkérdezettek 79 százaléka egyetért az ingyenes közterületi parkolás bevezetésével, míg 27, illetve 17 százalékuk nem tartja indokoltnak a rendelkezést. A Századvég megjegyezte azt is, hogy „a szóban forgó intézkedés magas társadalmi támogatottsága elválaszthatatlan attól a ténytől, hogy jelentősen nem emelkedett a forgalom a parkolás ingyenessé tételével, amit a főváros vonatkozásában a Budapest Közút adatai is alátámasztanak”.

Forrás MTI

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!