Kék-sárgák, akik győzelembe hajszolnak

Szinte bárhová elkíséri kedvenceiket a kék-sárga csapatokért rajongó Blue Front 1993. A vásárhelyi szurkolói csoport most másképp segít: adományokat gyűjt, és közben otthonmaradásra biztat. Egy kis bemutatkozásra kértük őket, aminek nevek említése nélkül eleget is tettek.

Mekkora aktív létszámmal bír a csoport?

Csoportunk 1993 óta van jelen a város és az ország lelátóin. Ez idő alatt megfordultunk kosár, kézi és persze foci meccseken is. Létszámunk és aktivitásunk csúcspontját az NB 1-es kosár és kézilabda meccsek időszakára tehetjük, de a mostani harmad- és negyedosztályú megmérettetésekre, fontosabb rangadókra is összejövünk 50-60-an, ami ezen a szinten egész kiemelkedőnek mondható.

Milyen korosztályhoz tartoznak, mivel foglalkoznak a tagok?

27 éves fennállásunkból adódóan minden korosztály reprezentálja magát, a fiataloktól kezdve a középkorúakig. Ugyanakkor a csoport összetételét tükrözi, hogy a városban hosszú évek óta nincs magasabb szintű, osztályú sportélet (NB1, NB2), így a fiatalabb korosztálynak nem jelent akkora motivációt a mérkőzések látogatása – tisztelet a kivételnek. Reméljük, ez a közeljövőben megváltozik. Végzettségünk, munkánk, politikai nézeteink vegyesek. Itt a kék-sárga színekért folytatott “harc” és a városunk szeretete, ami motivál bennünket, és ami eggyé kovácsol minket.

Hogy bírják most otthon, mikor békeidőben rendre elkísérik kedvenceiket?

Elég nehezen… Vártuk, hogy elkezdődjenek a tavaszi bajnokságok. Már elkezdtük szervezni az idegenbeli túrákat, és persze a hazai meccsekre is készültünk, de az élet, vagyis a vírus más forgatókönyvet írt sajnos. Reméljük, hamarosan beindul az élet és találkozunk a lelátókon!

Milyen kezdeményezésen ügyködnek most?

Részben a kényszerszünet, részben a tenni akarás miatt úgy döntöttünk, megpróbáljuk a mentőállomáson és a korházban dolgozókat segíteni a magunk erejéhez és lehetőségeihez mérten. Ennek keretében csatlakoztunk a Szurkolók Magyarországért mozgalom kezdeményezéséhez, amihez a legtöbb magyarországi szurkolótábor csatlakozott klubszínektől függetlenül. Múlt héten két alkalommal is ellátogattunk a már említett intézményekhez, ahol átadtuk azokat a dolgokat, amivel remélhetőleg sikerült kis örömet szereznünk, és mosolyt csalni az arcokra. Ha néhány orvosnak, ápolónak könnyebb a munkája, ezáltal néhány betegnek elviselhetőbbé válik ez a nehéz időszak, akkor tevékenységünk már nem volt hiábavaló. Akcióinkat a következő hetekben is folytatni fogjuk.

Tartják-e a kapcsolatot kedvenceikkel?

Kis város lévén sok személyes ismertség és barátság fűződik a csapataink és csoportunk tagjaihoz. Mondhatni jó kapcsolatot ápolunk a vezetőkkel, edzőkkel és a játékosokkal is, akik erkölcsileg támogatnak minket tevékenységünkben, megköszönik jelenlétünket és szurkolásunkat. Hisszük azt, hogy kölcsönösen tudjuk segíteni egymást. Szurkolásunkkal erőt szeretnénk nekik adni, győzelembe hajszolni őket. Ha ez sikerül, akkor boldogok leszünk, és hétfőn vidámabban indulunk munkába, hogy ismét várjuk a következő hétvégét!

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!