Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Horgászni ér veszélyhelyzet idején is

Több mint 1500 engedélyt váltottak ki idén a vásárhelyi László István Honvéd Sporthorgász Egyesületnél. Múlt héten 13 mázsa egynyári pontyot telepítettek a Körtvélyesi-holtágba, hamarosan sülő és csuka ivadékok is kerülnek a horgászvízbe, ahol idén elmarad a májusi környezetvédelmi és gyermeknap.

Horgászni még veszélyhelyzet idején is lehet. Természetesen vízpartokon is be kell tartani a másfél méteres távolságot, de ez békeidőben is ajánlott, különben összeakadnának a szerelékek. A kedvező időjárás és a bevezetett korlátozások miatt egyre többen nyúlnak a horgászbot után. A vásárhelyi László István Honvéd Sporthorgász Egyesületnél év eleje óta több mint 1500 engedélyt váltottak ki, és nem csökken az érdeklődés.

Talán azért, mert a megyei egyesületek közül a mi irodánk nyitva tartása a leghosszabb – mondta lapunknak Horváth Gusztáv. Az egyesületi elnök hozzátette, keddtől péntekig 11 és 15, szombaton 10 és 12 óra között tudják fogadni a horgászokat, akiknek igényeit rugalmasan kezelik. A szervezetnél a taglétszám már meghaladja a kétezret, ezzel Csongrád megye második legnagyobb horgászegyesületévé nőtték ki magukat a 2005-ös alapítás óta. A szezon előkészületei megkezdődtek: múlt héten például 13 mázsa egynyári pontyot telepítettek a Körtvélyesi-holtágba, és hamarosan sülő és csuka ivadékokkal frissítik a halállományt. 

A járvány a mi terveinket is keresztülhúzta – jegyezte meg az elnök. – Elmarad a nagy népszerűségnek örvendő tavaszi környezetvédelmi nap, de öröm az ürömben, hogy vízpartjaink rendezett állapotban vannak, és reméljük a tagság vigyázni is fog, hogy így maradjon. Szintén nem tudjuk megrendezni a májusi gyermeknapot, de reményeink szerint augusztusban lesz lehetőségünk kétszer egyhetes tábort rendezni a fiataloknak. Tavaly 250 külföldi horgászunk volt. Ez szám bizonyára csökkenni fog a Szerbiában és Romániában bevezetett korlátozások miatt.  

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!