HIRDETÉS

Panna tesztje negatív lett, úszna akár edzője nélkül is

Ugrai Panna edzője, Máté Hunor nélkül is elmenne a válogatott edzőtáborába.
174

Edzője nélkül is elment volna az úszóválogatottak balatonfűzfői edzőtáborába Ugrai Panna, de lefújták a programot. Április 15-ig otthon úszógéppel készül a Hód Úszó SE 16 éves versenyzője.

Vásárhelyen az év női sportolójának választott Ugrai Panna is részt vett volna a Magyar Úszó Szövetség válogatottak számára szervezett edzőtáborában, azonban a koronavírus közbeszólt. Az ország öt uszodájában indult volna a program, mégpedig nagyon szigorú előírások mellett. Így például az edzéshelyszínen és a szálláson kívül máshová nem mehettek volna a résztvevők, még boltba sem.

Én Balatonfűzfőre utaztam volna, de április 15-re halasztották a tábor kezdetét – mondta lapunknak Ugrai Panna. – Március 22-én küldték a levelet, hogy koronavírus-tesztet csinálnak rajtunk a fővárosi Duna Arénában. Időpontra kellett menni, nem találkozhattunk az úszótársakkal, csak a vizsgálatot lebonyolító négy fős egészségügyi személyzettel. Rajtunk egy, a külföldön edzőtáborozókon két tesztet végeztek el. Miután az enyém negatív lett, nem sokat hezitáltam. Eldöntöttem, hogy én menni szeretnék Fűzfőre. Edzőm, Máté Hunor, annyira nem volt elragadtatva az ötlettől, sőt meg is beszéltük, hogy ő nem jön velem. Ám végül én sem mehettem, mert a válogatottak közül kilencen fertőződtek meg koronavírussal.

A Hód Úszó SE 16 éves sportolója most otthon, Mindszenten készül, és megpróbálja karban tartani erőnlétét. Ezt napi 2,5 órás tréninggel igyekszik elérni, de a helyzete nem könnyű. “Pénteken hoztunk haza egy úszógépet, hogy a saját testsúlyos erőfejlesztő gyakorlatokon kívül a vízi mozgást is tudjam valahogy gyakorolni. Az edzés mellett rengeteget kell tanulni, ráadásul a húgommal egy szobában vagyunk, így figyelnünk kell, ne zavarjuk egymást. Még a számítógép használatát is kénytelenek vagyunk beosztani egymás között, hogy mindenki időben meg tudja csinálni a feladatát.

Pannát is mélyen érintette, hogy több nagy világverseny megrendezését elhalasztotta a nemzetközi szövetség. Ő első sorban a nyári ifjúsági Európa-bajnokságra készült, de az sem kizárt, hogy a budapesti felnőtt Eb-n is indulási jogot kapott volna. “A márciusi felnőtt országosa bajnokságon dőlt volna el, ki vehet részt az Eb-n. A válogatási elvek szerint versenyszámonként az első négy helyezett indulhatott volna a hazai kontinensviadalon.

A napokban éppen Wladár Sándor, a magyar szövetség elnöke nyilatkozta, hogy lehetetlennek tartja az Eb augusztusi megrendezését. Szerinte októberben vagy 2021 elején lehet a budapesti viadal. Az európai szövetség május végén, június elején értékelheti újra a helyzetet és dönthet az újabb halasztásról.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!