Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Meg kell tartani az edzőket

Kevés az esély arra, hogy júniusig medencébe mehetnek a vízilabdások. A HVSC-nél igyekeznek teljesíteni az edzői bérek kifizetését, de a szövetség rugalmasságára is szükség lesz.

„Az uszoda zárva tartása alatti időszakban is valamennyi sportoló az egyesület tagja marad, azonban azért, hogy mindenki könnyebben bírja anyagilag az otthoni oktatás és tartózkodás által jelentett kihívásokat, a kötelező tagdíj fizetésétől eltekintünk. Ugyanakkor nyitva hagyjuk a lehetőséget azon szülők előtt, akik önkéntes, támogató jelleggel a tagdíj megfizetése mellett döntenek” – így fogalmaznak a HVSC legutóbbi közleményében.

Pölös Gábor, a klub vezetőségi tagja szerint egyre kisebb a valószínűsége annak, hogy júniusig medencébe mehetnek. A szövetség elnöksége május 11-én ül össze, hogy határozzon a szezon sorsáról, de a szakmabeliek kevés esélyt látnak arra, hogy folytatódhatnának a bajnokságok.

Játékosainkat és edzőinket sem szeretnénk elveszíteni – fogalmazott lapunknak Pölös Gábor. – Egyéni kérelem alapján eddig is lehetett kedvezményt igényelni a tagdíjfizetésnél, ennek most sincs akadálya. A szövetségtől olyan ígéretet kaptunk, hogy rugalmasak lesznek a TAO elszámolásnál. Erre szükség is lesz, mert edzőinket szeretnénk megtartani, bérüket lehetőség szerint kifizetni. Reményeink szerint májusban sikerül feltölteni a TAO keretünket, azzal egyenesbe jönnénk, de középtávon már kérdéses, hogyan fog működni a nyereséges cégek társasági adójára épülő finanszírozási rendszer, a gazdasági válságot állami szerepvállalás nélkül nem tudja átvészelni a magyar sport – tette hozzá.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!