Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Automatikusan felveszik a körzetes iskolába a leendő elsősöket

Nem kell idén személyesen bemenni a körzetes, vagy a választott iskolába az első osztályba készülő gyermekekkel. Amint az az Oktatási Hivatal honlapján is olvasható:

  • A hivatal március 1-jéig értesítette a kötelező felvételt biztosító – tehát az állami – iskolák fenntartóit azokkal a gyerekekkel kapcsolatban, akik tankötelesek, ezért szeptember 1-jével iskolába kell járniuk. Hogy melyik lakcímnek mi az iskolai körzete, azt itt találják.
  • Ha a szülőknek nincs ettől eltérő szándéka, a kötelező felvételt biztosító körzetes iskola április 28-ig a gyermeket hivatalból felveszi. Az iskolában telefonon, vagy elektronikus levélben lehet érdeklődni, adategyeztetés az elektronikus KRÉTA-rendszeren keresztül történik május 21-ig, de ebben segíteni fog az adott iskola.
  • Ha ezekben az iskolákban április 28. után még mindig van szabad hely, további felvételi kérelmeket is teljesíthetnek, a szülők május 15-ig az intézmény KRÉTA-felületén adhatják le kérelmeiket. A gyermekek felvételére vonatkozóan május 21-ig döntenek.
  • A körzettel nem rendelkező általános iskolákkal más a helyzet. Vásárhelyen ezek az egyházi fenntartású intézmények: a katolikus kertvárosi és a református Szőnyi. Az ezekbe jelentkezők részére a beiratkozást április 6-április 24. között tartják. A gyermek felvételéről legkésőbb április 27-ig döntenek.

Az újfajta eljárással az a cél, hogy a világjárványra tekintettel a beiratkozás minél előbb és minél kevesebb személyes kontaktussal valósulhasson meg, de biztosítsák a szülők szabad intézményválasztását is. Hasonló a helyzet az óvodai beiratkozással: azt levélben kell bonyolítani.

(Illusztráció: a Varga Tamás iskola Facebook oldala)

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!