HIRDETÉS

24.hu: Törölték Róvó közleményéből, hogy fertőzött helyről jött

Rovó László szerint kizárt, hogy akármelyik páciensét fertőzésveszélynek tette volna ki.
232

Ahol azt mondták, aki február 28-a után náluk járt, vonuljon karanténba.

Módosították utólag Róvó László SZTE-rektor közleményét, melyben megerősítette, hogy koronavírus-fertőzött – szúrta ki a 24.hu. Az eredeti közleményben, amely például a Szeged365 portálon továbbra is olvasható, az szerepel, magán úton Tirol déli részén Sölden mellett síelt, míg a módosított verzió szerint Dél-Tirolban.

A portál emlékeztet: Tirolt az osztrák-olasz határ kettévágja, hivatalosan az itáliai részt nevezik Dél-Tirolnak. Mindennek azért van jelentősége, mert Ausztria egyik legnépszerűbb síterepének számító Sölden, ahonnan Rovó a közlemény állítása szerint március 8-án távozott, már március elején a vírusfertőzés egyik gócpontja lett. A helyzet olyan súlyos lett, hogy a rektor hazaérkezése után lezárták a területet, az ott rekedt turisták sem hagyhatják el azóta.

A 24.hu újságírója hozzáteszi: még ezek az intézkedések előtt közzétették Tirol honlapján, hogy aki február 28-a után a térségben járt, az vonuljon önkéntes karanténba. A rektor ehhez képest azt közölte az ominózus közleményében, hogy számos forrás megerősítette neki, az üdülése helyszíne nem tartozott a kockázatos területek közé és orvosként nem tapasztalt magán gyanús jeleket. Ezt követően nem is vonult karanténba, hanem műtött és március 15-én fideszes politikusokkal koszorúzott, köztük B. Nagy Lászlóval, aki a parlamentbe is beült, igaz később közölte: az ő tesztje is negatív lett, ahogyan más fertőzöttet sem találtak az egyetem rektorának kontaktjai között. Róvó László ellen a Magyar Orvosi Kamara etikai eljárást indított.

Forrás 24.hu

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!