HIRDETÉS

Karantéka: sorozatajánló otthon maradáshoz

125

Ha már a koronavírus terjedése ellen érdemes otthon maradni, és egyébként is megspóroltuk a napi ingázási időnket a home office-szal, több időnk jut befejezni rég elkezdett sorozatunkat, vagy akár újba is kezdhetünk. Spoilermentes sorozatajánló otthon maradáshoz a Hódpressen!

Bojack Horseman (Netflix)

A nemrég véget érő sorozat eleinte egy szatírikus, popkulturális utalásoktól hemzsegő Hollywood-paródiának indult, a végére viszont olyan mély sorozat lett belőle mindennapi izolációnkról, a mérgező emberekről és arról, hogyan tesszük tönkre saját kapcsolatainkat akkor is, ha egyébként sikeresek vagyunk – nos, olyannyira, hogy az ötödik évadra az egyik fontos szereplő elvesztésekor olyan szívhez szóló monológot hallgathatunk meg egy rajzolt ló szájából, hogy én pl. később visszamentem újra meghallgatni.


Hackerville (HBO GO)

Valamiért szeretem a közép-kelet-európai sorozatokat, ad egy sajátos feelinget a sztorinak, hogy a sajátjához az ember nagyon hasonló környezetben, hasonló háttérrel rendelkező országokban néz történeteket. A Hackerville-t felületesen mondhatnánk a román Aranyéletnek is, de nem egészen az, a hazaiak közül inkább a köztévén korábban sugárzott Hacktion-hoz áll közelebb. Egy zseni kóder kölyök belekeveredik egy kis titkosszolgálati zárzavarba, aztán felpörögnek az események.


How to sell drugs online fast (Netflix)

Még a Szegederre írtam hosszabb ajánlót erről a sorozatról, itt is egy típikus kocka srác az alany, aki persze a sztereotípiáknak megfelelően népszerűtlen, elhagyja a csaja, ami után rajta marad egy csomó ekitabletta, amit aztán értékesíteni kezd a neten, és egész jól bejön a biznisz. Ja, és közben az apja rendőr, aki éppen az után a díler után nyomoz, akit lehúzott, majd egy vita során főbe lövi magát egy nyomtatott pisztollyal. Azóta is várom a folytatást, aki eljut az utolsó részig, érteni fogja, miért.


Elvakít a fény (HBO)

Na, ez lehet lengyel Aranyélet, fel is dobja általában utána a rendszer. Egy drogdíler, Kuba megpróbál kiszállni az üzletből, de persze nem engedik neki, csodálatos kép az európai alvilágról, feketepiacról, társadalomról, de ami még hátborzongatóan jó, az a zenéje, azóta is hallgatom.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!