Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Van, aki pizzával, van, aki szárítógéppel segíti a mentősöket

A koronavírus-járvány közepette még a megszokottnál is többen igyekeznek segíteni a vásárhelyi mentősök munkájukat. Nemrég tették közzé a Facebookon: szárítógépet kaptak, ennek a kimosott ruháik, takarók szárításánál, fertőtlenítésénél veszik nagy hasznát. Beszereztek gőzborotvát a mentőjárművek külső karosszéria elemeinek tisztítására, fertőtlenítésére. Mások hűtőszekrényt, ásványvizet, készételt, tortát ajánlanak fel a bajtársaknak.

Az Életmentő Alapítvány is a vásárhelyi mentőállomás munkájának segítésére jött létre. Demeter Sándor kuratóriumi tag arról tájékoztatott: 2012 novemberében hívták életre a mentődolgozók. Az elsődleges célok között szerepel az Országos Mentőszolgálat vásárhelyi mentőállomásának gépjárműparkjában található mentéstechnikai eszközök fejlesztése, az hiányzó, javításra váró, a mentőszolgálat által befogadható eszközök beszerzése, megvásárlása. A céljaik között szerepel továbbá az elsősegélynyújtás minél szélesebb társadalmi körben való oktatása, a bajba jutott mentődolgozók és családtagjaik segélyezése. Jelenleg ózongernerátor és kézkrém beszerzését tűzték ki célul, de szeretnének vásárolni egyéni védőfelszereléseket, a bajtársak pihenését komfortossá tevő ágynemű-garnitúrákat.

A munkájukat a Facebook oldalukon követhetjük. A koronavírus-járvánnyal, az azzal kapcsolatos óvintézkedésekkel kapcsolatban nagyon hasznos tanácsokkal látják el az olvasóikat.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!