Szobaasszó – Így legalább többet tudok tanulni

Napokon belül világbajnokságra utazott volna Wolf Eszter, de a Nemzetközi Vívószövetség elhalasztotta az Egyesült Államokba tervezett nagyszabású versenyt.

A Csomorkány SE 16 éves utánpótlás válogatott vívója számára a februári horvátországi Eb igazolta, jó úton jár. Egyéniben 11., csapatban 9. helyen zárt, így reményteljesen indult a március, aminek elmúltával Salt Lake City következett volna, de április 3-án biztosan nem rajtol el a kadet és junior világbajnokság az USA-ban. A Nemzetközi Vívószövetség ugyanis több másik viadallal egyetemben elhalasztotta az eseményt.

A Németh László Gimnázium tanulóját is érzékenyen érintik a történtek. “Igazán embert próbáló időszak ez, de az az igazság, hogy ez van, csinálni kell tovább a dolgokat, csak éppen máshogy, más eszközökkel. Jelenlegi állás szerint nem tudunk semmit arról, hogy teljesen elmaradna a világbajnokság, ám azt se látjuk még, mikorra lesz eltolva, de gyanítható, hogy csak nyár után rendezik meg. Mi már annak is örülünk, hogy minden bizonnyal még idén megtartják a vb-t.”

A hétköznapok menetrendje módosult ugyan, de Eszter hozzáállásán ez nem sokat változtatott: “Mindennek a pozitív oldalát kell nézni. Az edzések mellett, ha tetszik, ha nem, itthon kell maradni, az edzést is itthon kell végezni. Ugyanolyan motiváltan próbálom csinálni a dolgaimat, és így legalább többet tudok tanulni, mint alapjáraton. Edzeni tudok, bár nem olyan intenzitással. Vívni például egyedül nem lehet. Viszont az edzőm küldi az erősítő gyakorlatokat, illetve futni is el tudok járni, így csak a vívás része marad el, de azt is igyekszünk pótolni valahogy, amikor lehetőségünk nyílik rá. Én hiszem azt, hogy minden rendben lesz. Ugyanolyan motiváltan csinálom tovább a dolgaimat, és nagyon remélem, hogy ez nem lesz egy nagyon hosszú időszak.