Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Otthon alapoznak a cselgáncsozók

Online edzésre váltott a Hód Judo SE közel ötven cselgáncsozója, miután közös gyakorlásokra, küzdelmekre egy darabig nem lesz lehetőség.

A Magyar Judo Szövetség március 12-én döntött úgy, hogy április végéig nem rendeznek versenyeket, ám csak hétfőn fújták le a korosztályos régiós keretedzéseket és felnőtt válogatott összetartásokat. A Hód Judo SE-nél is sajátos üzemmódra álltak át: otthon végezhető edzésprogramot kapnak a sportolók, a végrehajtást online igazolhatják képek és videók formájában.

Pfeffer Árpád edző: „Mondhatnánk, alapozó munkába fogtunk, de mégiscsak kényszerhelyzetről van szó, hiszen tatami közelébe nem mehetünk, és páros gyakorlatokról, küzdelemről szó sem lehet. Közel ötven cselgáncsozóval foglalkozunk, mindannyiunknak új ez a szituáció, ám a lelkesedés egyelőre töretlen.”

A szakember érdeklődésünkre elmondta, az edzők félállásban dolgoznak, és mivel a járvány gazdasági hatásai érinteni fogják az egyesületet is, sok mindent át kell gondolni a gazdálkodással kapcsolatban. Egyfelől a tagdíjakban lehetnek majd elmaradások, ugyanakkor rezsire és a versenyeztetés költségeire sem kell annyit költeni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!