“Aki eljön egy bulira, megérti, mi az az Edda-életérzés”

– Döbbenettel szembesültem azzal, hogy 25 éve voltunk Vásárhelyen – árulta el az Edda Művek frontembere, Pataky Attila. – Mondtuk is egymásnak: ne viccelj már, emlékszel, akkor volt az a nagy eső, de az legfeljebb 10 éve lehetett – emelte a tétet Gömöry Zsolt. Közönségtalálkozó volt a Széchenyi sörözőben, ott jelentették be azt is – és remélhetőleg ebbe nem szól bele a koronavírus-járvány és az azzal járó intézkedések – hogy nagykoncertet tartanak a Hódtói Sportcsarnokban.

Nagyon sokan várták az együttest, más településekről, sőt, az autók rendszámából ítélve határon túlról is érkeztek a személyes találkozó kedvéért. Alapi István emlékeiben is élénken megmaradt a negyed évszázados történet. – Rengeteg koncert között bizonyosak nagyon emlékezetesek tudnak maradni, és a vásárhelyi ilyen. Esett az eső, hátul voltak az öltözők, sokáig csak néztük, hogy egyáltalán lesz-e buli, vagy sem – idézte fel. Gömöry Zsolttól azt is megtudtuk, hogy van vásárhelyi kötődése a nagymamája testvére révén. – Úszni is itt tanított meg a fürdőben Tamás bácsi 4-5 nap alatt. Sőt, biciklizni is itt tanultam meg. A rokonok sürgönyöztek édesanyámnak, hogy “Zsoltika jól van, de kötszer már nem nagyon van Vásárhelyen” – mesélte az együttes billentyűse.

Az együttes alapításától 46 év telt el, kiadtak 34 albumot, született 230 dal, sorolta az útjukat leíró néhány számot a frontember. Azt is elárulta, sajnálják, hogy ennyi idő eltelt azóta, hogy koncerteztek volna városunkban. (Később, 2006 márciusában az akkori városvezetés meghívására volt az Eddának egy fellépése Vásárhelyen, nagykoncert azonban valóban 25 éve. a szerk.) – Aki eljön egy bulira, megérti, mi az az Edda-életérzés -foglalta össze. Május 9-én ebbe magunk is belekóstolhatunk.