Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Elindult a Nyitott Könyvek Háza a Kossuth téren

Ma délután átadták a hódmezővásárhelyi Kossuth téren a Vásárhely Jövőjéért Egyesület és a Nyugdíjas Szövetség által kezdeményezett Nyitott Könyvek Házát – ami egy könyvmegosztó ponttá alakított egykori hamburgerező bódé. A kezdeményezés célja, hogy a már feleslegessé vált műveket itt lehessen hagyni, amit más elvihet szabadon, vagy akár kiülhet azokat olvasni a mellé kirakott padon.

A hivatalos megnyitót élőben közvetítettük Facebook-oldalunkon, amit innentől rendszeresen meg fogunk tenni fontos és érdekes helyi eseményekkor, így kövessenek, ha még nem teszik:

Hódmezővásárhelyen rövid időn belül ez a második, az olvasást támogató kezdeményezés, és mindkettőt civilek indították el – az első a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ árkádja alatti POKET zsebkönyv-automata – mondta Márki-Zay Péter polgármester a megnyitón. Hozzátette: azért fontos, hogy az értő olvasást népszerűsítsük, mert ez a szórakoztatás mellett a tanuláshoz is kell.

Kissné Urgyán Mária könyvtáros arról beszélt, hogy neki is nagyon sok könyve van otthon, amiket mindig sajnálna kidobni, ezért jó kezdeményezés, hogy akár el lehet ide hozni. Mint mondja, az elején többnyire régi könyvek lesznek, de azokban is sok okos gondolat van, később lesznek itt újabb könyvek, tartalmas magazinok és mesekönyvek is.

Mellette a két szervezet tagjai, köztük Szabó Margit és Balázs Sándorné kereste meg az ötlettel Fejes Péter képviselőt. Az önkormányzat felkarolta az ötletet azzal, hogy a használatukba adta a civileknek a bódét, amit kitakarítottak, berendeztek, az ezentúl minden nap napközben lesz nyitva tartó könyvcsere-pontot rendszeresen rendezik. Az építmény oldalán lévő feliratot egy helyi reklámcég készítette ingyenesen, hogy hozzájáruljon a projekt megvalósításához.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!